4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών

4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν. Σερρών: "Η ψυχοκοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση ως αντίβαρο της ανάρρωσης" , Σέρρες, 15-19.10.2012

Η Θεματική του Σεμιναρίου

Στις Σέρρες από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το 4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας , Φροντιστών και Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας που έλαβε χώρα στις Σέρρες και είχε τον ελπιδοφόρο τίτλο: “Η ψυχοκοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση ως αντίβαρο της ανάρρωσης». Αφιερωμένο στο Μοντέλο για την Ανάρρωση (Recovery Model) και με στόχο τη διάχυση του σε όλη τη χώρα, το Σεμινάριο Ψυχικής Υγείας περιείχε θεματικές σχετικές με την Ανάρρωση, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την προσωπική και κοινωνική Ενδυνάμωση, ενώ τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι Επιμορφωτές και Ωφελούμενοι του Σεμιναρίου

Οι βασικοί επιμορφωτές ήταν ο Μουζάς Οδυσσέας, Επίκ. Καθηγητής  Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Τσιούρη Ιωάννα, Ph.D. Ψυχολόγος, η Μαρίνα Οικονόμου, Επίκ. Καθηγ. Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων του Συλλόγου. Οι ωφελούμενοι του Σεμιναρίου ήταν 60 άτομα, προερχόμενα από όλη την Ελλάδα, τα οποία φιλοξενήθηκαν στις Σέρρες από το Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, που κάλυψε πλήρως τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής τους, χάρη στην ευγενική χορηγία των εταιρειών Johnson & Johnson και τη Janssen.

Η Αξιολόγηση του Σεμιναρίου

Από μια σύντομη αξιολόγηση, το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο φαίνεται να αποτελεί ένα καινοτόμο θεσμό στο χώρο της ψυχικής υγείας που κατάφερε να καθιερώσει ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενδυνάμωση του Πανελλαδικού Κινήματος των Οικογενειών, στην αυτοοργάνωση ενός Πανελλαδικού Κινήματος Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και στη συντονισμένη πλέον συνεργασία μεταξύ τους.

Επίσης, ίσως για πρώτη φορά στα ψυχιατρικά δρώμενα της χώρας, επιχειρείται η από κοινού εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων στη θεραπευτική διαδικασία, με τελικό σκοπό την επίτευξη μιας ισχυρής τριγωνικής συμμαχίας, που θα προωθήσει ουσιαστικά την αληθινή ανάρρωση των ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ήσασταν εκεί και βοηθήσατε να γίνει το Όραμα πραγματικότητα! 

To 4o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των:

Scroll to Top