5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών “Από το Όραμα στην Πραγματικότητα”

5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο "Από το Όραμα στην Πραγματικότητα"

Η Θεματική του Σεμιναρίου

Στις Σέρρες από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το 5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας , Φροντιστών και Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας που έλαβε χώρα στις Σέρρες, 6-10/10/2013 και είχε τον ελπιδοφόρο τίτλο: «Από το Όραμα στην Πραγματικότητα». Αφιερωμένο κυρίως στο Μοντέλο για την Ανάρρωση (Recovery Model) και με στόχο τη διάχυση του σε όλη τη χώρα, το Σεμινάριο Ψυχικής Υγείας περιείχε θεματικές σχετικές με την Ανάρρωση, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την προσωπική και κοινωνική Ενδυνάμωση, ενώ τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι Επιμορφωτές και Ωφελούμενοι του Σεμιναρίου

Οι βασικοί επιμορφωτές προέρχονταν από το Κέντρο Ψυχιατρικής Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, την Gamian-Europe (Global Alliance of Mental Illness Advocacy Networks), την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) καθώς και εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων του Συλλόγου. Οι ωφελούμενοι του Σεμιναρίου ήταν 60 άτομα, προερχόμενα από όλη την Ελλάδα, τα οποία φιλοξενήθηκαν στις Σέρρες από το Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, που κάλυψε πλήρως τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής τους, χάρη στην ευγενική χορηγία των εταιρειών Johnson & Johnson, Janssen και Storm.

Η Αξιολόγηση του Σεμιναρίου

Από μια σύντομη αξιολόγηση, το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο φαίνεται να αποτελεί ένα καινοτόμο θεσμό στο χώρο της ψυχικής υγείας που κατάφερε να καθιερώσει ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενδυνάμωση του Πανελλαδικού Κινήματος των Οικογενειών, στην αυτοοργάνωση ενός Πανελλαδικού Κινήματος Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και στη συντονισμένη πλέον συνεργασία μεταξύ τους.

Επίσης, ίσως για πρώτη φορά στα ψυχιατρικά δρώμενα της χώρας, επιχειρείται η από κοινού εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων στη θεραπευτική διαδικασία, με τελικό σκοπό την επίτευξη μιας ισχυρής τριγωνικής συμμαχίας, που θα προωθήσει ουσιαστικά την αληθινή ανάρρωση των ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ήσασταν εκεί και βοηθήσατε να γίνει το Όραμα πραγματικότητα! 

To 5o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των:

Scroll to Top