Η Διοίκηση του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν. Σερρών

Σύνθεση του ΔΣ του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών Μάρτιος 2024 - Φεβρουάριος 2027

Πρόεδρος

 κ. Νομίδου  Νίκη-Ελένη

Αντιπρόεδρος

κ. Νομίδου Αικατερίνη

Γεν. Γραμματέας

κ. Τρεβλόπουλος Σαράντης

Ταμίας

    κ. Χατζηκύρου Βασιλική

Μέλος

κ. Παντσιούκα Αποστολία

Πρόεδρος

Η Νίκη-Ελένη Νομίδου είναι η μάνα που τόλμησε και γέννησε τον ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ το 1999 και την ΠΟΣΟΨΥ το 2003, η μάνα που πριν από 23 χρόνια επέλεξε να μην κρύβεται αλλά να «εκτίθεται» μιλώντας για τα βιώματα της οικογένειας που φροντίζει άτομο με σοβαρή ψυχική διαταραχή, η μάνα που τόλμησε να «εκθέτει» όλα τα κακώς κείμενα στην ψυχιατρική φροντίδα στη χώρα. Στόχος της ανέκαθεν ήταν να συμπαρασύρει κι’ άλλες μάνες, πατεράδες, συγγενείς και συμπολίτες ώστε να παρέχουν στήριξη και να διεκδικούν υπηρεσίες και δικαιώματα για όσους ζουν τον αόρατο ψυχικό πόνο σε μια κοινωνία με ορατούς αποκλεισμούς: τα άτομα με ψυχικές διαταραχές και/ή άνοια και τις οικογένειές τους. Οραματίστρια με ιδέες πάντα καινοτόμες ανέπτυξε προγράμματα και υπηρεσίες που ανέκαθεν ενέπνεαν χορηγούς και υποστηρικτές και αναδείχθηκαν ως καλές πρακτικές εντός και εκτός συνόρων (το Καραβάνι της Αλήθειας, EU Mental Health Compass) και της χάρισαν το βραβείο “2014 Award for Outstanding Achievements in development of the EU through European Projects” του European Projects Association (EPA) στα πλαίσια της δράσης “Τι κάνετε για μία καλύτερη κοινωνία;”

Αντιπρόεδρος

Η Κατερίνα Νομίδου είναι αδελφή ατόμου με σχιζοφρένεια. Επέλεξε να μην επενδύσει στη ντροπή αλλά στη γνώση και τη διάθεση να την χρησιμοποιήσει υπέρ των de jure και de facto αποκλεισμένων ατόμων με ψυχικές διαταραχές και των οικογενειών τους. Επί τούτου έγινε δικηγόρος και ειδικεύτηκε στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με ψυχικές διαταραχές και των οικογενειών φροντιστών τους όπως αυτά ορίζονται από τις δεσμευτικές διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενεργή ως εμπειρογνώμονας του Π.Ο.Υ. σε «θέματα ψυχικής υγείας, δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ως μέλος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ως μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την ψυχική υγεία (ΠΟΣΟΨΥ), της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και της Global Alliance of Mental Illness Advocacy Networks-Europe (GAMIAN-Europe), ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του Παντείου Πανεπιστημίου και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ όπου διδάσκει Ψυχική Υγεία &, Ανθρώπινα Δικαιώματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, η κα Νομίδου μάχεται για αλλαγές νόμων, πολιτικών, πρακτικών & συμπεριφορών σε διάφορα επίπεδα.

Γεν.Γραμματέας

Ο Τρεβλόπουλος Σαράντης του Αθανασίου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1970. Λόγω των σπουδών του στον τομέα των κοινωνικών επιστημών αλλά και λόγω του χαρακτήρα του, από νωρίς έδειξε ενδιαφέρον σε ζητήματα που σχετίζονται με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η επαγγελματική του δραστηριότητα του έχει επιτρέψει να αναπτύξει δράσεις που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Ταμίας

Η Βασιλική Χατζηκύρου βιώνοντας τον την αγωνία της μάνας για το παιδί με ψυχική διαταραχή και της συζύγου ατόμου με Alzheimer επέλεξε να μην αφήσει την απόγνωση να την καταβάλλει αλλά να μετατρέψει τον πόνο σε κουράγιο για διεκδίκηση σεβασμού και αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους που πορεύονται παρέα με την ψυχική διαταραχή. Αφού επί σειρά ετών ενδυναμώθηκε μέσα από τις ποικίλες υπηρεσίες και προγράμματα του ΣΟΦΨΥ Ν.Σερρών θεώρησε ότι ήρθε η στιγμή να ανταποδώσει όλα όσα πήρε και να συνδράμει ενεργά στο έργο του συλλόγου για τη βελτίωση της κατάστασης που βιώνουν τα άτομα με ψυχικές διαταραχές και/ή άνοια και των οικογενειών τους και τη δημιουργία μιας κοινωνίας φιλικής σε αυτού του είδους τις διαφορετικότητες.

Μέλος

Η Αποστολία Παντσιούκα είναι το απόλυτο καλό παράδειγμα της θετικής εξέλιξης που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος όταν ενταχθεί σε ομάδες ενδυνάμωσης και ψυχοκοικοινωνικής υποστήριξης. Μέσα από το πολυποίκιλο πρόγραμμα που προσφέρει το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων «Ε.Ν.ΟΡΑΜΑ» του ΣΟΦΨΥ Ν.Σερρών σε άτομα με ψυχικές διαταραχές και τις οικογένειές του, η Αποστολία όχι μόνο δεν έμεινε κλεισμένη στο δωμάτιο του σπιτιού της και στο περιθώριο της κοινωνίας αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Το ανθρώπινο δυναμικό του Συλλόγου

Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν. Σερρών βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και απασχολεί πέντε άτομα. Επίσης, στελεχώνεται από μία αξιόλογη πολυμελή ομάδα εθελοντών διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και από φοιτητές κοινωνικών επιστημών, ψυχολογίας και  φυσικής αγωγής στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης.

 

Βασικά Στελέχη Κέντρου Ημέρας και Κινητής Μονάδας Ε.Ν. ΟΡΑΜΑ του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

 

  • Σωτηρίου Μιχάλης, Ψυχίατρος-Επιστημονικά Υπεύθυνος
  • Γιαννακίδου Άννα Μαρία, Ψυχολόγος
  • Κυργιανέ Θαλασσινή, Κοιν. Λειτουργός
  • Ξανθοπούλου Βασογιάννα, Λογοθεραπεύτρια
  • Κούρτης Αναστάσιος, Ψυχίατρος
  • Καλαμπαλίκη Ολυμπία, Ψυχολόγος
  • Κασάπη Σταυρούλα, Κοιν. Λειτουργός
  • Δρούγγος Βασίλειος, Νοσηλευτής
  • Βισέρη Ιωάννα, Νοσηλεύτρια
  • Νομίδου Κατερίνα, Συντονιστής Διοίκησης
Scroll to Top