Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer

Η Θεματική της Ομιλίας

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών πραγματοποιήθηκε στις 21/09/2016 (Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer) η προγραμματισμένη ομιλία για το Alzheimer από την ευρέως γνωστή νευρολόγο κ. Καλώτα Παναγιώτα, με θέμα «Alzheimer… Έτσι λέγεται; Δε θυμάμαι». Υπήρξε αθρόα η προσέλευση του κοινού προς ενημέρωση και απόκτηση γνώσης σε ένα μείζον ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

Σε έναν πληθυσμό όπου η τρίτη ηλικία και το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου αυξάνεται σταθερά χάρη στην τεχνολογική πρόοδο καθίσταται επιτακτική η ανάγκη γνώσης, πρόληψης και αντιμετώπισης της άνοιας σε τρία βασικά επίπεδα: θεσμικό, οικογενειακό και κοινωνικό. Τα επίπεδα αυτά θα αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας απέναντι σε μια νόσο με τόσο έντονες αυξητικές τάσεις. 

Το Περιεχόμενο της Ομιλίας

Πράγματι, η κ. Καλώτα με την αμεσότητα που τη διακρίνει και την εμπειρία που διαθέτει κατάφερε να μεταδώσει στους συμμετέχοντες του Προγράμματος «Προώθηση της Ενεργούς και Υγιούς Γήρανσης» αλλά και στο ευρύτερο κοινό που παρευρίσκονταν στην ομιλία για το Alzheimer τις απαραίτητες γνώσεις και τα ουσιαστικά εφόδια, ώστε να προστατευτούν από τη νόσο. Η σωματική και ψυχική θωράκιση του ατόμου της τρίτης ηλικίας μέσα από απλούς καθημερινούς τρόπους αναμφισβήτητα αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα πρόληψης κατά της νόσου.

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε με χαρά να αναφέρουμε τη διαπίστωση ότι η δομή, το περιεχόμενο και η αποτελεσματικότητα του Προγράμματος «Προώθηση της Ενεργούς και Υγιούς Γήρανσης» εξυπηρετεί και αυτόν το σημαντικό σκοπό. Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους που αγκάλιασαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συλλόγου μας και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πάντα «επί των επάλξεων» σε θέματα που αφορούν την προάσπιση της υγείας και ευεξίας της κοινότητας μας!

Scroll to Top