Αφιέρωμα στη νόσο Alzheimer και την ψυχική υγεία – Επετειακές Εκδηλώσεις του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών 2017

Επετειακές Εκδηλώσεις του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών -2017

Η Θεματολογία

Μια ακόμη επιτυχημένη επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της 20χρονης εθελοντικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών με αφορμή αυτή τη φορά την Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία – 10 Οκτώβρη. Η συγκεκριμένη Εσπερίδα για την ψυχική υγεία έλαβε χώρα στις 30/09/2017, ημέρα Σάββατο στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, με κεντρικό θέμα: «Η Ψυχική Υγεία στο χώρο Εργασίας». Ένα θέμα άκρως σημαντικό για όλους τους ανθρώπους αλλά και ιδιαιτέρως ευαίσθητο για όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. 

af 1

Οι Ομιλητές

Ο Ψυχίατρος, Δ/ντης της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γεν. Νοσοκομείου Άρτας και υπέρμαχος της κοινοτικής ψυχιατρικής, κ. Μπιλανάκης Νικόλαος, μας έκανε την τιμή να παρευρεθεί στην εσπερίδα για την ψυχική υγεία ως βασικός εισηγητής, αποδόμησε τους άδικους μύθους που χρόνια τώρα επικρατούν γύρω από την ψυχική ασθένεια, αποκαθιστώντας την αλήθεια με τρόπο εύστοχο για το ευρύ κοινό. Η δική μας έμπειρη Κοινωνική Λειτουργός της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γεν. Νοσοκομείου Σερρών, κ. Γκόγκα Μαρία, ανέπτυξε με επιστημονική εγκυρότητα το περίπλοκο θέμα της συναισθηματικής εξουθένωσης ή αλλιώς του περίφημου «burnout», των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, αναδεικνύοντας και το δικό τους βαρύ φορτίο μαζί με τις δυσάρεστες προεκτάσεις του.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Δικηγόρος Εξειδικευμένη στο Δίκαιο Ψυχικής Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νομίδου Αικατερίνη, με την αμεσότητα που πάντα τη διακρίνει, μοιράστηκε με το κοινό την εμπεριστατωμένη γνώση της σχετικά με την τρέχουσα νομοθεσία για τα άτομα με αναπηρία, αντιπαραβάλλοντας την με τα δραματικά κενά και τις σημαντικές ελλείψεις που αυτή παρουσιάζει στη χώρα μας. Τέλος, η επί σειρά ετών εθελόντρια ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών. Κ. Γιαννακίδου Άννα-Μαρία, παρουσίασε το πολύπλευρο καινοτόμο 20χρονο έργο της συνεχόμενης δράσης και της ακούραστης προσφοράς του Συλλόγου, ταξιδεύοντας το ακροατήριο σε συγκινητικές «διαδρομές ψυχής». 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατήρ Χρήστος εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γεν. Νοσοκομείου Σερρών κ. Καφταντζή Λαμπρινή, ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ κ. Κεσόγλου Χρήστος και ο πρώην Νομάρχης και νυν μέλος της Δημοτικής Αρχής κ. Φωτιάδης Στέφανος. Επισήμους και κοινό τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους που μας ενθαρρύνει στη συνέχιση του εθελοντικού μας έργου με σκοπό την προαγωγή της δημόσιας ψυχικής υγείας!

Scroll to Top