«Η Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία είναι Δικαίωμα»

Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Ημερίδα

Κόσμος πολύς…Νέοι άνθρωποι, σπουδαστές, φροντιστές, λήπτες, επαγγελματίες, Σερραίοι συμπολίτες μας, ακόμα και μακρινοί επισκέπτες! Ήταν όλοι εκεί… Στην απολύτως επιτυχημένη Ημερίδα για την ψυχική υγεία με τίτλο: «Η Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία είναι Δικαίωμα». Την Ημερίδα διοργάνωσε στις 18/10/2015 ο Σύλλογος Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Σερρών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σερρών, το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και την Ψυχιατρική Κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Σερρών, στα πλαίσια του καθιερωμένου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Η Θεματολογία

Η Ημερίδα έλαβε χώρα στη νέα, πλήρως ανακαινισμένη έδρα του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών και απέσπασε τα πιο θερμά σχόλια από τους συμμετέχοντες. Το Πρόγραμμα περιελάμβανε εισηγήσεις ψυχιάτρων, ψυχολόγων, νομικών, ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και φροντιστών σχετικά με τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στην ψυχική υγεία, τις παραβιάσεις αυτών τόσο στην καθημερινή όσο και στην κλινική πράξη και τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Επίσης, έγινε προβολή και σχολιασμός ταινιών μικρού μήκους ανάλογου περιεχομένου. 

_ 2015_final 4

Χορηγοί

Ευγενικοί χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Φαρμακευτική Εταιρεία Janssen και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Μιλήσαμε λοιπόν για ανθρώπινα δικαιώματα, για σεβασμό, για αξιοπρέπεια στην ψυχική υγεία. Από διαφορετικές σκοπιές, οπτικές και εμπειρίες! Όμως το συμπέρασμα ήταν κοινό από όλους… Η αξιοπρέπεια είναι υπέρτατο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ο ψυχικά πάσχοντας συνάνθρωπος μας δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί εξαίρεση! Δε φτάνει όμως να μιλάμε για όλα αυτά αλλά να τα εφαρμόσουμε ο καθένας μας στην πράξη… «Γίνεσαι εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο» (MahatmaGandhi)

Scroll to Top