Συμμετοχή του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν.Σερρών στο Global Leadership Institute του Center of Psychiatric Rehabilitation του Πανεπιστημίου της Βοστώνης

2013

Η Εμπειρία Συμμετοχής του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν.Σερρών στο Global Leadership Institute

Τρία μέλη του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών είχαν την εξαιρετική τιμή να συμμετάσχουν στο Global Leadership Institute του Center of Psychiatric Rehabilitation του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ανάμεσα σε μόλις 23 άτομα από όλον τον κόσμο. Η συμμετοχή τους πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εκπαιδευτούν σε βάθος από τους υπεύθυνους του προγράμματος και μέντορες μας με σκοπό την πραγματική ανάρρωση των ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία.

Η Εκπαίδευση και η Μύηση στο Θεραπευτικό Μοντέλο Ανάρρωσης

Κατά την εκπαίδευση μας, που διήρκησε μια εβδομάδα, οι μέντορες μας κατάφεραν με το μοναδικό τους τρόπο να μας “μυήσουν” στο θεραπευτικό μοντέλο της ανάρρωσης και να μας μεταδώσουν τις βασικές αξίες, τις τεχνικές αλλά και τους τρόπους της πρακτικής εφαρμογής του στο σύστημα ψυχικής υγείας.

Η συγκλονιστική από κάθε άποψη εμπειρία της εκπαίδευσης μας ενέπνευσε για νέες στρατηγικές, μας καθοδήγησε σε νέες πρακτικές και μας εφοδίασε με νέες πεποιθήσεις, ανοίγοντας μπροστά μας έναν άλλο κόσμο που πάντα θέλαμε να πιστεύουμε ότι κάπου υπάρχει.

Όραμα μας πλέον αλλά και προσωπική μας δέσμευση απέναντι σε αυτούς που αποτέλεσαν για μας πηγή έμπνευσης, δύναμης και πίστης είναι η μετάδοση αυτού του τόσο ονειρικού αλλά και την ίδια ώρα τόσο ρεαλιστικού μοντέλου πρώτα στο δικό μας Σύλλογο και στη συνέχεια σε όλες τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της περιοχής μας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή η “μεταμόρφωση” θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την αληθινή ανάρρωση, την ουσιαστική ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και το χειροπιαστό σεβασμό των συνανθρώπων μας που βιώσαν την οξύτητα του ψυχικού πόνου! Γιατί τώρα πια είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι η αλλαγή είναι δυνατή… Αρκεί πρώτα να «γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο» (Mahatma Gandhi).

Scroll to Top