Εικαστικές Εκθέσεις

Καλλιτεχνικές Δημιουργίες των μελών του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν.Σερρών. ΄΄Αληθινή τέχνη εκεί που λιγότερο περιμένουμε να την βρούμε΄΄ (Peiry, 2001, σελ 91).

Το γεγονός και μόνο της συμμετοχής του κοινού στις εκθέσεις μας και η αγορά έργων από τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης του Συλλόγου ενισχύει την αυτοπεποίθηση των ατόμων που πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή και τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν.

Ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ) Ν. Σερρών διοργανώνει εκθέσεις, υπαίθριες και μη, όπου συμπολίτες μας μπορούν να θαυμάσουν τη δημιουργικότητα που γεννούν οι προσωπικές εμπειρίες με τον ψυχικό πόνο και συλλέκτες έργων τέχνης του περιθωρίου να πλουτίσουν τη συλλογή τους.

Η υποστήριξη που λαμβάνουμε από τους συμπολίτες μας, όπως αυτή εκφράζεται με την αθρόα προσέλευσή τους στους εκθεσιακούς χώρους αποδεικνύει περίτρανα την ευόδωση των προσπαθειών αποστιγματισμού της ψυχικής ασθένειας και των ατόμων που πάσχουν από αυτή.

Η δημιουργία Tέχνης είναι από μόνη της θεραπευτική, καθώς ανακινεί μια έντονη δημιουργικότητα και ενισχύει το ´εγώ´ των ατόμων με ψυχικές διαταραχές.

Ο τομέας της τέχνης του περιθωρίου διακατέχεται από μια ελευθερία τόσο δυνατή που επαναπροσδιορίζει πολλές κεκτημένες γνώσεις ενός ιστορικού της τέχνης. Οι νέες μορφές και τεχνικές που πρόσφερε στην μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη είναι ίσως μια επιφανειακή αξιολόγηση της συνεισφοράς του. Η ουσιώδης ρωγμή που έχει αφήσει στην ιστορία της τέχνης είναι η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας για κάθε δημιουργό – Καλλιόπη Αβραμίδου

Όλοι μας ξέρουμε ότι η Τέχνη δεν είναι η αλήθεια. Η Τέχνη είναι ένα ψέμα, που μας κάνει να συνειδητοποιούμε την αλήθεια, τουλάχιστον την αλήθεια που μας δόθηκε να καταλάβουμε. Ο καλλιτέχνης πρέπει να γνωρίζει τον τρόπο να πείθει τους άλλους για την ειλικρίνεια των ψεμάτων του. Αν δείχνει στο έργο του ότι μόνο ερεύνησε και αναζήτησε τον τρόπο να πει ψέματα, δεν θα μπορέσει ποτέ να πραγματοποιήσει οτιδήποτε. Η τέχνη είναι ένα ψέμα που λέει την αλήθεια’ – Pablo Picasso

 

Ωμή Τέχνη - Τέχνη του περιθωρίου στις Σέρρες: οι δημιουργοί με ψυχικές διαταραχές αφήνουν το στίγμα τους στο καλλιτεχνικό στερέωμα και καταπολεμούν το κοινωνικό στίγμα

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές των μελών του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν.Σερρών

Ο Σύλλογος Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών δημιουργεί χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες και κατασκευές που φιλοτεχνούνται από τα μέλη του Συλλόγου. Το αγοραστικό ενδιαφέρον αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία για την ψυχική διαταραχή, συμβάλλει στην άρση του κοινωνικού στίγματος και μας επιτρέπει να συνεχίζουμε με ελπίδα το δύσκολο έργο μας. Για μαζικές παραγγελίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τουλάχιστον τρεις μήνες πριν τα Χριστούγεννα.  

Photo Gallery

Scroll to Top