Βιωματικά Σεμινάρια για την Ψυχική Υγεία: «Ακούω… Μαθαίνω… Στηρίζω…»

Περιγραφή και Φιλοσοφία

Σε συνέχεια της δράσης «Ψυχική Υγεία και Νέοι: Ο καθένας από εμάς είναι μέρος της λύσης» , που οργάνωσε ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν.Σερρών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και τη Γραμματεία Νέας Γενιάς, πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικά Βιωματικά Σεμινάρια για την Ψυχική Υγεία με τίτλο: «Ακούω… Μαθαίνω… Στηρίζω…» που απευθύνονταν σε άτομα νεαρής ηλικίας, ως επί το πλείστον φοιτητές.

Ο Στόχος των Σεμιναρίων Ψυχικής Υγείας

Στόχος της σειράς σεμιναρίων ήταν η παροχή έγκυρης ενημέρωσης σχετικά με την άνοια και τις ψυχικές παθήσεις, που αποτελούν τις σύγχρονες μάστιγες, η ευαισθητοποίηση των νέων απέναντι στους πάσχοντες και τις οικογένειες/φροντιστές τους, η εξοικείωση τους με καλές πρακτικές και κυρίως ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επάρκεια, κατανόηση και ευαισθησία μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα.

Οι Επιμορφωτές

Επιμορφωτές των Σεμιναρίων ήταν οι εθελοντές του Συλλόγου, κ. Σάββας Καρασαββίδης, Ψυχολόγος-Phd (c) in Health Care με θέμα: «Άνοια: Η Απρόσκλητη Φίλη» και η κ. Άννα-Μαρία Γιαννακίδου, Ψυχολόγος–Ψυχοθεραπεύτρια (ΜΑ), με θέμα: «Ψυχική Υγεία: Η Γνωστή Άγνωστη» που επιχείρησαν μέσα από πλήθος βιωματικών τεχνικών να ενεργοποιήσουν την ενσυναίσθηση των συμμετεχόντων αλλά και να τους προωθήσουν στην ενεργή πολιτειότητα, δημιουργώντας γι’ αυτούς ευκαιρίες για εθελοντική δράση εντός και εκτός του Συλλόγου.

Οφείλουμε ένα μεγάλο «μπράβο» και ένα ακόμα μεγαλύτερο «ευχαριστώ» στους φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών και στους δασκάλους τους για την ηχηρή παρουσία τους στα Σεμινάρια, την ενεργή συμμετοχή τους και κυρίως την αμέριστη συμπαράσταση τους στο όραμα μας για κοινωνίες πιο φιλικές και περιεκτικές για όλους. Όσο υπάρχουν τέτοιοι νέοι, το μέλλον που μας περιμένει σίγουρα θα είναι τόσο λαμπρό όσο αυτοί!

Scroll to Top